Dobříš/Mělník

Nejspíš tyhle kecy nikoho nezajímaj. Nikoho kromě Kachny, kterej se sháněl po reportu. Tak teda pro Kachnu: V pátek jsme vyrazili do Dobříše, zkratkou přes Mladou Boleslav, kde se vyrábějí nádherné vozy, který si kupujete aby vám je nějakej zmrd mohl ukradnout. Nálada byla taková celkově napjatá ale pár Gambrinusů zjemnilo atomsféru očekávání. Když hrajeme v Dobříši s Fialkama, což je každej rok v lednu nebo v únoru, pravidelně dorážíme dřív než oni, takže nám nic nebránilo naladit Velkopopovickým Kozlem. Když tu se rozletí dveře a kapitán vchází do dveří. Klasika, nános aparátu, zvučení a kolem devátý začínáme hrát. Co si budem povidat, koncert na hovno, Dědek vodpálil Marcelovi kombo, takže jsme dohrávali ve třech, protože náhradní kombo v místním klubu Trezor nevedou. Nedivim se. Pár zoufalců si zapogovalo, bezpochyby ze soucitu. No a co, heavy metal si něvyberá, všichni jsme věděli že příště za lepší kostalace hvězd do zase všechno rozsekáme tak, abysme z toho alespoň my měli dobrej pocit. Po nás Fialky a ať máme jakýkoliv výhrady k aktuální produkci Fialek, tak jejich lepší set jsme už hodně dlouho neviděli. Při písni United nás Kečup přizval na podium, tak jsme to s Pípou šli zničit. Na Rottena, jako zamlada. Spolu s náma tam křepčily nějaké lepé děvy, falešný jak kutnohorskej rukopis (klasická LiPissova hláška) a když to poznáme i  my, tak to musí bejt síla. A my nejsme ani Peterové Dvorští ani Karlové Černochové. No a to nejlepší na konec, old punkové publikum v Dobříši začalo bouřit, Kečup si s Otíkem vyměnil jenom krátkej pohled a všichni jsme začali s Fialkama řvát „hospody, putiky, knajpy a podobný podniky!“ Všichni kromě Dědka, kterej nemá rád starý fialkovský demáče, který jsou přitom to nejlepší co kdy udělali. Je to nepochopitelnej vrchol nevkusu od člověka, kterej má rád Exploited a progresívní rock. Ignorant. Potom Fialky zahráli ještě „Rytmické pohyby“ a to bylo fakt krutý retro, tyhle songy jsme naposledy slyšeli někdy na konci roku 2006 v Modrý Vopici. Kdybych se nestyděl snad i slzu uroním. Po koncertě následovaly rychlý instrukce ohledně zejtřejšího koncertu na Mělníku a odjezd. V autě jsme se zhádali jako koně. Téma sváru bylo, kdo z nás je lepší, autoritativnější a víc fašistickej DJ při našich akcích a oslavách. Nikdo neustoupil, remízka taky dobrá. Pokračování příště.

Mělník byl o dost lepší. Na Kovárna zavládla naprostá pohoda, u zapojování aparátu zprvu bezradnej Dědek, kterej si přizval na pomoc Edu a bylo dobře. Přezvučili jsme, přijeli kluci z Roudnice, začali hrát a Dědek zvučil hodně libově. Teď má v oblibě kombinovanou konzumaci pivo + banán a přitom se víceméně vyhýbá Svijanům jako my všichni. Jako druhý The Fialky, nemůžu moc komentovat. S Kachnou jsme většinu koncertu proseděli u vstupu, kde jsme kromě vstupenek prodávali i naše nový EP a D.I.Y nemocniční košile Cirguz Army. Kromě obligátních a tradičních dršek dorazili i jedinci naprosto náhodní. Ten večer bodovalo razítko, který lidi dostávali u vstupu. Přeci jen, mít nápis CIRGUZ přes celý předloktí neni uplně v pohodě, ale myslim že speciálně Dejvovi to udělalo vysloveně dobře. Opodál seděl dobře naložený Láďa, dědkův parťák z práce a po chvilce vtipkování sobě, mě a Kachnovi dones kafe a všichni víme co to znamená. Láďa je ale velkej formát a taky nemá rád Václava Klause, stejně jako my, prostě sympaťák. Náš set začal coverem Fialek z jejich nejlepší období a slogan „moderní trendy, tak to nás nebere, nás zajímá jenom punk rock a kde se vožerem“ považujeme za jednu z nejvýraznějších textovejch linek československýho punku. Lepší už je jenom éčkovskej hit Mickey Mouse je dement! Pak to probíhalo tak nějak tradičně do chvíle než došlo na křest singlu Konec punku, sudičkama byli Kečup a Jirka K. pokřtili jsme to kvalitním sektem, ten večer padly dvě lahve. Druhá byla ta, kterou jsme kapele Mimo realitu ukradli v Roudnici. Mezery v obraně se trestají a můžou si za to sami. Ale čestně jsme jim jí vrátili a pak jí pospolu vypili. Pohoda. Zařadili jsme minutu a půl dlouhou novinku „Václav Klaus je vůl“, jen připomínám že v příštích prezidentských volbách, který jsou díkybohu příští rok, je náš jediný kandidát LiPiss. Závěr proběhl v duchu Smrtihlava, Tak se sbal a Skateboardu. Potvrdilo se, že divnej pátek byl předzvěstí parádní soboty, nevim jestli vás to bavilo. Nás jo. Kachnovi ještě někdo jako bonus votočil bundu, která se našla následující čtvrtek v Díře. To se může stát jenom na Mělníku a proto, když se vám stane něco podobnýho, nevolejte švestky ale rovnou  276 01, to je správný číslo!!!

Díky a pozdrav: Starý mydlárně, Fialkám, Mimo realitu, holkám a klukům který dorazili na oba koncerty. Václav Klaus je vůl.

DON Mečiar

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář